13. november 2017

mobil

Hei, jeg har et spørsmål angående regler for mobil i skoletida. Skolen som jeg går på har total forbud mot mobil i skoletida, og har et mobilhotell hvor vi må legge mobilene våres fra skolen starter til den slutter. Dersom vi ikke legger mobilen våres i mobilhotellet og blir tatt med mobilen, blir vi fratatt mobilen og foreldre må komme å hente mobilen etter skoletid. I tillegg mener skolen at vi har selv ansvar for mobilen våres selv om den ligger innelåst i mobilhotellet, og vil ikke stå til ansvar dersom mobiltelefonen blir skadet i hotellet.

Hei,

Skolen kan bestemme i ordensreglementet at elevene ikke skal bruke mobiltelefoner i skoletiden. Skolen også kan be dere om å legge mobiltelefonene deres i et mobilhotell. Da har skolen ansvar for at det ikke skjer noe med mobilene og dere skal få dem igjen på slutten av skoledagen.

Dere kan si at dere heller vil ha mobiltelefonen i sekken, så lenge den ikke brukes i strid med det skolen har bestemt i ordensreglementet, er dette ok. Dersom du bruker mobiltelefonen på en måte som er i strid  med ordensreglementet kan læreren din ta mobiltelefonen din for resten av timen, evt. dobbeltimen. Skolen kan ikke ta mobiltelefonen og kreve at foreldrene dine kommer og henter den etter skoletid.

Vi har mer informasjon om lover og regler som gjelder for mobilbruk i skolen på våre nettsider. Du kan lese mer der.

Lenke til side om mobilbruk i skolen generelt

Hilsen oss i Barneombudet

Spørsmålsarkiv