12. desember 2017

Mobbet av Forelder?

Faren min er alltid slem og sur. Han beskylder alt for å være min feil og tråkker på selvtilliten min hver dag og jeg har ingen andre steder å bo. Har han rett til å kalle meg for ingenting og kalle meg opp?

Hei, så fint at du skriver til oss. Vi skjønner at dette må være vanskelig for deg.

Foreldre skal ikke kjefte og være sinte hele tiden. Foreldre har ikke lov til å si stygge ting som gjør at du føler deg dum og trist, rakke ned på deg eller gjøre narr av deg. Dette kalles for psykisk vold, og er forbudt.

Du har rett til å bli tatt vare på av foreldrene dine. Foreldrene dine skal gi deg trygghet og omsorg, og passe på at du har det bra. Du skal ikke bli behandlet på måter som skremmer deg eller gjør deg usikker og bekymret. Du kan lese mer om god omsorg her.

Hvis du føler at du ikke får god omsorg hjemme, er det viktig at du får hjelp. Du kan snakke med en voksen du stoler på, for eksempel en lærer, helsesøster eller en i familien.

Det finnes et hjelpeprogram på nettet som heter Litt sint. Der kan foreldre få hjelp og veiledning for å endre hvordan de er overfor barna sine.

Det finnes også noe som heter familievernet. På familievernkontoret kan foreldre og barn få hjelp til å snakke sammen og løse problemer i familien.

Lenke til side om familievernkontoret for barn

Du kan også ta kontakt med barnevernet der du bor eller Alarmtelefonen for barn og unge.

Vi håper at dette ordner seg, og at du får det bedre hjemme. Hvis ikke, håper vi at du skriver til oss igjen.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv