1. mai 2018

Mobbe/erting

Har hatt en sak på skolen nå, der hvor jeg ble trakassert av noen gutter, og de sa at jeg hadde hatt sex med en annen gutt, som jeg ikke har. Skolen snakket bare til guttene, og la saken på hylla. Dette har skjedd tidligere med noen av mine venner. Er det ulovlig det de gjør? Kan jeg som medelev og elev gjøre noe med saken uten å ta med skolen? Dette skjedde i skole tiden..

Hei,

Tusen takk for spørsmål. Dette høres ut som noe skolen skal ta tak i. Du har nemlig rett til å ha det trygt og godt på skolen. Det betyr at du skal beskyttes mot for eksempel trakassering.

Det er veldig bra at du har gitt beskjed til skolen om hva du opplever. Når du melder i fra at du blir plaget så skal skolen undersøke saken, og sørge for at du får et trygt og godt skolemiljø igjen. De skal involvere deg i arbeidet, og det er bare du som kan avgjøre om når du føler deg trygg.

Vi har laget en side som forteller deg hva skolen må gjøre. Arbeidet de gjør skal skje hurtig.

Du spør om det er noe du kan gjøre uten å ta det med skolen. Svaret er at hvis du opplever at du ikke blir tatt på alvor, kan du kontakte Fylkesmannen i det fylket du bor. Fylkesmannen er både en person og et kontor som blant annet skal passe på at skolen hjelper deg.

Husk at foreldrene dine kan være viktige støttespillere og kan være med deg når du skal snakke med skolen. Hvis du vil at foreldrene dine eller andre du stoler på skal snakke med skolen for deg, er det helt greit.

Vi håper dette løser seg raskt. Ta gjerne kontakt igjen om det er noe mer du lurer på.

Hilsen oss hos Barneombudet.

Spørsmålsarkiv