24. august 2017

Mobba og foreldre

Jeg blir mobba på skolen siden eg er forelska og Forde eg elsker skolen og blir kalt : nerd og lesbisk og hore jæveld og blir banet til blir duta ned i baken og tør ikke kome på skolen!
Jeg tør ikke å si det til foreldrene mine ! Og de driker seg ful🍺🍻🥂 vær dag!
Hjelp Hjelp Hjelp Hjelp

Hei,

Vi forstår at dette er veldig vanskelig for deg. Det er veldig bra at du forteller om det og ber om hjelp.

Det er to ting du forteller oss. Det ene handler om mobbing og det andre handler om foreldrene dine. Vi svarer på dem hver for seg. Først sier vi litt om foreldrene dine.

Det er ikke greit at foreldrene dine drikker seg fulle hver kveld. Foreldre har ansvar for å passe på barna sine, og når de er fulle får de ikke til det.

Du har rett til å ha det bra hjemme. Du bør snakke med en voksen du stoler på om dette. Du kan si fra til læreren din, en slektning, helsesøster på skolen. Du kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge 116 111. De som svarer er vant til å snakke med barn om vanskelige ting. Du kan ringe uten å fortelle hvem du er. Det er viktig at du og foreldrene dine får hjelp.

Så litt om skolen. Det er skolen som har ansvaret for at du har det bra både på skolen og på skoleveien. Det betyr at hvis du forteller dem om hva som skjer, har de plikt til å  hjelpe deg slik at det tar slutt. Det er derfor viktig at du sier fra til læreren din eller en annen på skolen som du føler at du kan snakke med. Du kan lese mer om hva skolen skal gjøre her.

Du er velkommen til å skrive til oss igjen hvis du trenger det!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv