20. mars 2017

Kan mamma nekte meg å forlate leiligheten?

for mamma lov å nekte meg til å gå ut av leiligheten med pappa. mamma er borte og pappa spøre om jeg har lyst å gå til kaffe men mamma bare sier nei helletiden. mamma og pappa er skilt

Hei

Takk for at du skriver til oss!

Vi skjønner at det er vanskelig for deg å ikke få lov til å være sammen med faren din. Det kan hende moren din kan nekte deg å gå ut alene med faren din, men det kommer an på hvilken avtale det er mellom moren og faren din. Moren din skal også gjøre det som er best for deg når du bor hos henne, og det kan noen ganger bety å bestemme noe du ikke liker.

Foreldrene dine skal ha en samværsavtale som er god for deg. I denne avtalen skal det også stå noe om når du kan eller skal være sammen med mor eller far. Når det lages en slik avtale, har du rett til å bli hørt og siden du er over 12 år skal foreldrene dine legge stor vekt på det du mener.

Du kan forsøke å snakke med moren din om hvordan du opplever dette. Hvis du synes dette er vanskelig, har vi laget noen tips til deg på nettsidene våre om hvordan du kan gjennomføre en slik samtale.

Lenke til nettside med tips om hvordan du kan gjennomføre en vanskelig samtale. 

Familievernkontoret kan også hjelpe dine foreldre til å forstå at du trenger noe annet enn den ordningen du har i dag. På familievernkontoret kan de hjelpe din mor, far og deg å lage en ny avtale hvis det er det som gjør at du ikke får ha kontakt med faren din. Du kan selv kontakte familievernet og be om en samtale med dem.

Vi håper du og dine foreldre finner en løsning som er god for deg.

Hilsen oss i Barneombudet

Spørsmålsarkiv