6. november 2017

Livet mitt suger

Hei, barneombudet! Jeg har et problem med at jeg ikke kan godta kroppen min. Jeg sammenligner meg selv med alle sammen, liksom jeg vil se ut som hvem som helst. Bare ikke meg selv. Jeg har hatt det sånn i ca 1 år, pga mine kjære dritt venner. De er sånne sminkegale bitcher som tror de eier verden og baksnakker alle, og nå har jeg og blitt en sånn bitch. De er ekstremt tynne og jeg er veldig feit, har masse strekkmerker og greier. Men jeg kan ikke slutte og være med dem. Jeg ble mobba i 5 år, hadde ingen venner og skulka skolen fler ganger i uka. Også i 6 klasse fikk jeg "venner" fordi jeg slutta og ha på meg stygge klær. Jeg vet at det er feil av meg og være med dem, men orker ikke og være sånn der mobbeoffer mer. Så var det de der foreldra mine da… Jeg er veldig glade i dem, men de kommer med veldig slemme og ugjennomtenkte kommentarer av og til. Eksempler på dette er: Skal du snart slutte og spise, blir du noengang mett, du er lubben. Høres jo ikke ille ut, men jeg tar meg veldig nær av det, vet ikke hvorfor. Har snakka med barneombudet før og veit dere kommer til og si at jeg må snakke med foreldrene mine, helsesøster og de der vennene mine. Kan godt snakke med mamma og pappa. Helsesøster kan jeg ikke fordi hun er nesten aldri på skolen og dere skjønner selv at jeg ikke kan snakke med de derre 12 år gamle bitchene om det. Men trenger virkelig råd fra DERE om hvordan jeg kan like meg selv bedre, eller hvordan jeg kan slanke meg. Blir ekstremt glad for svar;)

Hei igjen!

Du beskriver veldig godt hvordan du har det og vi forstår at det ikke er en enkel situasjon for deg. Du forklarer også godt hva du tenker om venninnene dine, og hvordan de oppfører seg. Vi håper at du etter hvert får andre venninner som du har mer til felles med. Kanskje dette skjer allerede på ungdomsskolen.

Vi tror det er lurt at du får hjelp av noen andre til å like deg selv bedre. Det er ikke så lett å klare det alene. Vi foreslår at du snakker med fastlegen din om dette, han eller hun kan hjelpe deg videre.

Så foreldrene dine: Det kan være en ide å skrive ned det de sier til deg, samle opp og vise dem. Kanskje de da forstår hva de faktisk sier og ser at det ikke er greit.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv