23. mai 2018

Livet

Jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre lenger med livet mitt. Jeg føler ikke at det er noe vits i å leve når jeg får kjeft av foreldrene mine hver dag på grunn av karakterene mine. Foreldrene mine pleier alltid å sammenligne meg med søsteren min og si se på søsteren din se hvor flink hun er på skolen hvorfor kan ikke du også bli som henne. Hvis jeg skriker eller sier noe i mot foreldrene mine så blir jeg enten slått eller så får jeg bare masse kjeft. Jeg ble en gang kjempe sur på pappa så det ente med at jeg slengte igjen døren til rommet mitt og ikke snakket med han i noen dager. Mamma og pappa pleier å kjefte på meg uten grunn og gir meg skylden på ting som blir ødelagt hjemme. Føler at jeg er litte verdt og det eneste jeg kan gjøre for at familien skal ha det bedre er at jeg dør. Plis hjelp meg før jeg velger å ta selvmord og fjerne meg vekk fra denne verden her 🙁

Hei,

Det er veldig bra at du skriver til oss. Vi forstår at du har det vanskelig. Husk at du kan få hjelp og at ting kan bli bedre.

Det er viktig at du snakker med en voksen du stoler på, og forteller hvordan du har det. Det kan være en lærer, helsesøster eller andre i familien. Du skal ikke gå rundt med disse tankene alene.

Du kan også ringe til Hjelpetelefonen. Dette er et døgnåpent tilbud der du kan snakke om vanskelige temaer. Telefonnummeret til Hjelpetelefonen er 116 123 De har også en egen nettside som heter sidetmedord.no.

Du skriver at foreldrene dine kjefter masse og at de slår deg. De har ikke lov til å slå deg. Noen voksne trenger hjelp til å være gode foreldre, og klarer ikke helt å se at de ikke er det. Da kan dere få hjelp av barnevernet, som er der for å hjelpe barn som har det vanskelig.

Vi håper og tror at du snart får det bedre!

Hvis du trenger det, så ta gjerne kontakt med oss igjen – Send oss en ny melding eller ring oss på 22 99 39 50. Spør etter Silje eller Elin. Vi har åpent mandag til fredag. Vi prioriterer alltid barn og unge når de ringer oss!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv