11. mai 2017

Lillesøstra til bestevennina min.

Hei! Jeg er en gutt i 12 år som går i 7. Trinn, og som skal begynne i 8 i August.
Hver gang jeg og bestevennina min skal ut, så må alltid lillesøstra hennes bli med, hun er liksom 8 og lager alltid massevis av drama, jeg og vennina min *og andre folk vi er sammen med* syntes hun burde henge med folk som er i hennes alder, men hennes unnskyldning er *Venninene mine bor så langt unna, og vi må avtale med foreldrene våres* Inge av dette er sant, hun lyver om dette bare for å være sammen med oss.

Jeg og vennene mine begynner å nå puberteten (Noen er i det nå) Og da bytter vi interesse og begynner å bruke ord som hun ikke forstår (prøver ikke å høres kult ut, men jeg banner veldig ofte og hun er liksom 8) Også må vi alltid snakke om NRK super som at hun skal føle seg innenfor, og passe på hva vi sier HELETIDEN. Jeg syntes dette er veldig irriterende fordi hun kan jo bare henge med venninene hennes på alderen hennes (Hun trenger ikke å avtale, hun lyver bare)

Og når vi besøker hverandre, eller har en filmkveld. Så MÅ hun ALLTID bli med, vi må alltid passe på filmene og se på noe barne vennlig som Boss Baby, kan hun ikke bare besøke venninene hennes istedet for oss?

Beklager hvis jeg ikke er klar nok, men situasjonen begynner å bli mer stressende.

Hei,

Takk for at du skriver til Barneombudet.

Det er ganske vanlig at man har lyst til å bare være sammen med dem på sin egen alder noen ganger. Det kan være lurt å snakke med venninna di om hva du tenker om at lillesøstera hennes alltid skal være med. Kanskje hun kan være med noen ganger, og så får dere være alene andre ganger?

Hvis venninna di er enig med deg, kan dere snakke med foreldrene hennes. Dere kan snakke med foreldrene hennes sammen, eller hun kan gjøre det alene. Noen ganger kan det være vanskelig å snakke om saker på en sånn måte at ingen blir lei seg, eller man ikke får fram det man mener skikkelig. Derfor har vi laget noen tips til en sånn samtale. Kanskje den kan være nyttig for deg og venninna di?

Lenke til tips til den vanskelige samtalen.

Hilsen oss hos Barneombudet

 

 

Spørsmålsarkiv