23. november 2017

Lidelse

Hei, jeg er en jente på 13. Eller ja jeg blir det i desember. Jeg er deprimert,angst,selvskading og litt forskjellig egentlig. Å jeg takler ikke mere av dette. Gråter hver kveld å har egt bare lyst til å ta livet mitt… jeg klarer ikke å sove noe mere. Tørr ikke å gå forbi folk på skolen. Jeg hater å bo her jeg bor nå. Jeg vil flytte,starte på nytt å få hjelp. Jeg har snakket med legen min, men klarer aldri å fortelle sandheten. Jeg sier at jeg har det bra, men hver gang jeg kommer hjem går jeg på rommet mitt. Jeg føler meg så ensom, å så begynner jeg å gråte. Å jeg vet ikke hvordan jeg skal fortelle sandheten til familien min som jeg elsker. Nå i det siste har jeg ville flyttet litt bort fra familien min for å tenke uten at de skal mase og at jeg skal få hjelp som kan bli kvitt alt dette jeg sliter med. Jeg orker ikke dette mere.

Hei,

Fint at du kontakter oss.

Vi skjønner at du ikke har det så veldig bra for tiden. Vi vil veldig gjerne gi deg råd  slik at du får den hjelpen du trenger.

Du skriver til oss og sier at du tenker på selvmord og det er alvorlig. Mange synes det er vanskelig å snakke om dette temaet med foreldrene sine. Du skriver at du heller ikke har vært helt åpen med legen din.

Vi synes du skal prøve å snakke med foreldrene dine eller legen din en gang til. Syns du det er helt umulig, så bør du forsøke å snakke med helsesøster på skolen eller en annen voksen du stoler på.

Vi hos Barneombudet har laget noen tips som vi kaller Den vanskelige samtalen med en voksen. Kanskje kan det hjelpe deg litt videre.

Du kan også ringe til Hjelpetelefonen. Dette er et døgnåpent tilbud der du kan snakke med en voksen om vanskelige temaer. Telefontjenesten er gratis og telefonnummeret er 116 123. Nettsiden deres er www.sidemedord.no

Det er viktig at du ber om hjelp. Du skal ikke ha det slik du har det nå. De som er rundt deg vil hjelpe deg, men du må forsøke å fortelle dem hvordan du har det.

Kontakt oss gjerne igjen dersom du ikke får hjelpen du trenger.

Vi håper og tror at dette ordner seg for deg.

Hilsen oss hos Barneombudet

 

Spørsmålsarkiv