9. oktober 2017

Lei

Heii, jeg er ei jente på 15 år. Jeg er som sagt drit lei byen min, altså de som bor her. Jeg er for det meste i en annen by hos venninnen min, her kan jeg være meg selv skden alle er forskjellige… problemmet her er st folk dømmer så lett, de dømmer meg for dialekten min. jeg er opprinnelig fra et annet sted. Men vi flyttet npr jeg var liten.. av ulike grunner. Jeg øsnker sterkt å flytte tilbake , men mamma har en jobb her hun bare elsker så mye… men jeg takler ikke denne byen mer. Mvh en som vil flytte.

Hei,

Takk for spørsmålet ditt! Vi forstår godt at dette er en vanskelig.

Det er opp til foreldrene dine å bestemme hvor du skal bo. Det er fordi de har ansvar for deg frem til du blir 18 år. Men foreldrene dine skal lytte til dine ønsker, og la dine meninger være en del av grunnlaget når de bestemmer seg. De skal alltid tenke på hva som er best for deg. Her kan du finne en side hvor vi tar opp en del temaer rundt familie og hjem.

Har du forsøkt å snakke med din mor om hvordan du har det? Det er nok lettere for henne å gjøre noe med situasjonen hvis du forteller henne akkurat hva du tenker. Hvis du synes det er vanskelig å snakke med henne om det, så har vi laget noen gode råd for den vanskelige samtalen med en voksen.

Hvis du ikke har det bra på skolen kan du også f.eks. snakke med en lærer eller helsesøster. Du har rett til å ha det trygt og godt på skolen, og hvis du ikke har det skal skolen hjelpe deg med å få det. Her kan du lese om rettighetene dine til å ha det godt på skolen.

Lykke til! Skriv gjerne til oss igjen hvis du lurer på noe mer.

Hilsen oss hos Barneombudet.

Forresten, vi har fjernet stedsnavnene fra spørsmålet ditt. Så er du sikker på å beholde anonymiteten.

Spørsmålsarkiv