9. januar 2018

Langdistanse forhold

Hei! Mamma nekter å la meg dra til kjæresten min fordi dem havnet i en krangel også fikk mamma vite at han såret meg veldig en gang, også nekter hun han å komme på besøk til meg. Vi har prøvd å snakle om det, men det går ikke!!! Jeg og kjæresten min begynner å krangle mye fordi vi savner hverandre! Hva kan jeg gjøre??

Hei,

Vi forstår at du har det vanskelig når du ikke får treffe den personen du er kjæreste med. Selv om foreldrene dine kan bestemme over deg til du er 18 år, skal de legge stor vekt på hva du mener nå som du er 16 år. Dette gjelder også når det gjelder hvem du kan treffe og hvem du kan være kjæreste med.

Det kan hende moren din ønsker å beskytte deg fordi hun vet at du ble såret en gang. Selv om du har forsøkt å snakke med moren din om hvordan du har det, kan du forsøke en gang til. Vi har laget noen råd for hvordan du kan snakke med en voksen om noe som er vanskelig.  Kanskje du kan få noen tips her som kan gjøre det lettere å snakke om dette.

Hvis det ikke hjelper å snakke med moren din på nytt, kan du forsøke å snakke med en annen voksen du stoler på. Du kan spørre om denne voksne vil være med og snakke med moren din når du har forklart hva det gjelder.

Vi håper du og moren din finner en løsning sammen slik at du får møte kjæresten din igjen.

Hilsen oss i Barneombudet

Spørsmålsarkiv