30. januar 2017

Kompisen min har det tøft hjemme

jeg lurer på hva jeg kan gjøre for en venn av meg… han har en veldig voldelig bror og sinte foreldre… han sier at faren har sinneproblemer, og at broren hans har truet med å kaste en stol på han… (dette skjedde nesten også) … hva kan jeg gjøre for å hjelpe?? jeg har sagt ifra til skolen… men ingen ting har skjedd… familien har gått til familieterapi men det hjalp ikke…. vennen min er redd for å gå på do om natten… hva kan jeg gjøre for å hjelpe???

Hei, og takk for at du skriver til oss.

Så trist å høre at vennen din har det tøft hjemme, men så utrolig bra at du bryr deg og vil hjelpe.

Om kompisen din har det slik som du skriver så er det veldig viktig at du forteller om dette til noen voksne som kan hjelpe, og det bør du gjøre med en gang. Da kan han få hjelp, og du kan slippe å bekymre deg mer.

Du sier at du allerede har sagt fra til skolen, og det er helt rett at du har gjort det. Når dét ikke har virket så tenker vi at du bør fortelle det til noen andre voksne. Det kan for eksempel være helsesøster på skolen, eller du kan ringe til barnevernet i kommunen der dere bor.

Telefonnummer til alle barnevernene i Norge finner du her.

Du skal ikke være redd for å ringe barnevernet. Den viktigste oppgaven som barnevernet har er å hjelpe barn hjemme der de bor. De kan for eksempel snakke med familien til kompisen din og finne løsninger som gjør det bedre for kompisen din.

Les mer om barnevernets oppgaver her.

Dersom du ikke vil ringe barnevernet så kan du også ringe Alarmtelefonen for barn og unge. De har telefonnummer 116 111, og de er vant med å prate med, og om, barn og unge som har det vanskelig. De har åpent også på kvelder og i helgene.

Du kan også ringe oss på telefonnummer 22 99 39 50, så kan vi forsøke å hjelpe deg. Vi har kun telefontid på dagtid i ukedagene.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv