15. desember 2017

Kommunikasjon mellom lærer og elev

Hei, jeg lurer på om det er lov at en lærer snakker med to jenter på barneskolen, ca 6-7klasse, og har videosamtale og prater om ting som ikke er relatert til skolen.
I tillegg har den ene jenten opplevd å blitt befølt på låret under gruppetime.

Eventuelt hva er straffen/konsekvens for dette?

Fra jente 19

Hei!

Så bra at du skrev til oss.

Ingen voksne har lov å gjøre noe mot barn som de synes er ekkelt. Og ingen skal berøre kroppen deres på en måte de ikke liker.

For lærere er reglene enda strengere. En lærer har ikke lov å utnytte det tillitsforholdet som oppstår mellom en lærer og en elev. Lærerne har strenge regler som de skal følge om hva som er bra oppførsel og ikke.  Mer om det finner du her: Etiske retningslinjer for lærere.

Mange lærere ønsker å hjelpe elever som har det vanskelig. Det er bra. Men en lærer skal aldri utnytte en elev som er sårbar. Om læreren har gjort noe galt kommer helt an på hva de pratet om, hvorfor han berørte venninnen din og hvordan han gjorde det.

Selv om en lærer ikke gjør noe som er galt, så er det viktig at elevene vet at de alltid har rett til å si ifra om det er noe de ikke liker eller som de synes er vanskelig. Da må læreren respektere det, og hjelpe med å finne en løsning. Dersom det ikke skjer må eleven si fra til rektor eller sine foreldre. Mer om disse reglene finner du her: Trivsel på skolen

Hilsen oss hos Barneombudet

 

Spørsmålsarkiv