24. november 2017

Kan jeg ikke bare flytte hjemmefra

Hei det er meg igjen. Jeg som skrev det om lidelse for ikke så lenge siden. Jeg vil ikke snakke med noen voksne alt jeg vil er å ta en pause fra familien og stedet jeg bor på nå. Jeg vil flytte bort en stund til en annen familie… er det mulig?

Hei! Så fint at du skriver til oss igjen.

Det kan være mulig å flytte for en stund, men da må du ta det opp med en voksen. For at du skal få flytte bort fra familien din må det være ting hjemme som ikke er bra for deg, eller som gjør at du har det kjipt.

Du kan forsøke å snakke med noen i familien din, for eksempel en onkel eller en bestemor? Kanskje du kan få bo der en stund for å få en pause, og at de kan hjelpe deg å snakke med dem hjemme om det? Hvis ikke er det barnevernet som må kobles inn og som må ta en vurdering av om du skal flytte ut for en periode.

Vi tenker at det viktigste for deg er at du snakker med noen voksne rundt deg slik at du kan få god hjelp med det du tenker på, og det som plager deg. Dersom du ikke ønsker å snakke med noen ansikt til ansikt så kan du for eksempel chatte med Kors på halsen og få noen gode råd derfra.

Hilsen oss hos Barneombudet.

 

Spørsmålsarkiv