16. august 2016

Kan foreldrene mine tvinge meg til å gå på fotball??

Hei!
Jeg har gått på football siden 1.klasse, og jeg har begynt å blitt lei av det. En dag sa jeg ifra til treneren min at jeg ville slutte og sa at jeg burde prate med foreldrene mine. Vi tok en prat og en veldig kort en, fordi dem bestemte uten å bry seg om meningen min at jeg skulle fortsette et år til. Jeg ble så irretert og lurer på om de kan gjøre dette til meg??

Hei, bra du skriver til Barneombudet.

Du er 14 år. Da skal det legges stor vekt på hva du mener. Da bør du selv kunne bestemme om du skal fortsette med fotball eller ikke. Kan hende bryr ikke foreldrene dine seg om det du mener fordi de ikke tror at du egentlig mener det.

Kanskje du kan foreslå for foreldrene dine at det går an å ta en pause, for eksempel et halvt år? I denne perioden får du jo også kjent på om du virkelig vil fortsette med fotball eller ikke. Etter pausen må det være opp til deg å avgjøre om du skal fortsette på fotball eller ikke.

Vi synes du bør prøve å snakke med foreldrene dine igjen. Barneombudet har laget noen råd om hvordan man kan ta en vanskelig samtale med en voksen. Kanskje du kan få noen tips her.

Lenke til råd om hvordan ta den vanskelige samtalen med en voksen

Hilsen oss i Barneombudet

Spørsmålsarkiv