19. september 2017

Julaften

Hei! Jeg ønsker å feire jul med pappa og broren min uten pappas kjæreste. De har vært sammen i under 6 måneder. Jeg liker ikke pappas kjæreste og lurer på hva jeg skal gjøre? Pappa har ikke tid til å være med meg lengere. Hun må være med på alt vi gjør. Til og med bursdagen min om under en måned. Det vil jeg ikke men pappa sier at jeg må ha henne der, men da blir det ikke bursdag hvis hun ikke får komme. Hva skal jeg gjøre?

Hei

Mange synes det er vondt og vanskelig når foreldrene deres får nye kjærester. Du kan for eksempel føle at du får for lite oppmerksomhet og tid sammen med faren din. I tillegg trenger man ofte tid til å venne seg til den nye kjæresten.

Selv om faren din har fått ny kjæreste, er det viktig at dette ikke går ut over tiden du har med ham. Derfor er det lurt å snakke med han om dette. Fortell ham at det er viktig for deg at dere har alenetid også, og at du ønsker å feire bursdagen din med folk du kjenner godt. På siden vår har vi skrevet noen råd og tips til hvordan du kan forberede deg på en vanskelig samtale.

Lenke til hvordan snakke om vanskelige ting

Hvis du ikke vil snakke med faren din om dette, kan du snakke med en annen voksne du stoler på. Kanskje bestemor eller en tante eller onkel kan hjelpe deg å snakke med pappa? Du kan også prate med helsesøster på skolen eller en annen voksen på skolen som du stoler på.

Du kan også ringe gratis til Kors på halsen – telefonen 800 333 21.

Hvis faren din ikke forstår deg, kan du snakke med noe som heter familievernkontoret. Det er gratis, og de som jobber der er eksperter på å hjelpe foreldre og barn med å snakke sammen.

Lenke til side om familievernkontor

Det kan også være lurt å prøve å snakke med den nye kjæresten. Du kan si at du synes det er litt vanskelig for tiden, og at det er viktig for deg å ha litt alenetid med faren din. Samtidig er det viktig å gi kjæresten en sjanse. Derfor bør du lytte til hva hun har å si, og prøve å bli bedre kjent med henne.

Lykke til.

 

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv