27. november 2017

jeg vil flytte

hei! jeg er en jente på 16, snart 17 i februar. Jeg har slitt med familieproblemer gjennom hele oppveksten, aldri blitt noe særlig bedre. Bor hos mamma, pappa bor i [et annet fylke]. Krangler hele tiden med mamma her hjemme, og syns det blir for mye. Mamma sliter selv med sykdom og sine egne problemer. Hun er uføre. Jeg synes det blir litt vanskelig for meg for er midt i ungdomstida. Føler jeg kun går å tenker på problemene og klarer ikke konsentrere meg. Et av problemene er at jeg ikke klarer å sette ord på hva jeg føler helt, og hva jeg vil. Det jeg sier til mamma, kommer som oftes ut feil, og hun ender med å bli minst like lei seg som meg. Og sånn fortsetter det. Jeg har så lyst til å bare komme meg bort en stund, begynne mitt eget liv. Jeg kan ikke flytte til familiemedlemmer, for de fleste bor i [i et annet fylke enn jeg]. Så jeg er veldig frustrert og prøver å gjemme bort hva jeg faktisk føler. Vet ikke hva jeg skal gjøre.

Hei,

Takk for at du skriver til oss hos Barneombudet.

Ut fra det du skriver til oss skjønner vi at du ikke har det så greit hjemme. Det er ofte vanskelig å få sagt det man føler, og da er det heller ikke så lett å få hjelp. Dessverre så ser vi at barn og unge ikke alltid får den hjelpen de skal ha, når foreldre er syke, sånn som du skriver at moren din er. Det er viktig at du forteller noen hvordan du har det, sånn at du kan få hjelp til å ha det bra.

Vi gir deg noen tips her til hvem du kan snakke med:

Du kan snakke med helsesøster på skolen din. De er vant til å snakke med barn og unge om mange ulike ting, og er vant til å hjelpe.

Du kan ta kontakt med familievernet, sånn at du og moren din kan få hjelp til å snakke sammen og kanskje løse ting på andre måter enn å krangle. Det er gratis å få hjelp hos familievernet, og alle kan ta kontakt – også barn og unge.

Hvis du vil snakke med noen om hvordan du har det kan du også ringe, skrive eller chatte med Røde Kors sin hjelpelinje Kors på halsen. Det er gratis å ringe dit, og du trenger ikke si navnet ditt. Det er åpent kl 14.00 til 20.00 mandag til fredag.

Du skriver at det du sier til mammaen din, ofte kommer ut feil. Det er ganske vanlig å ha det sånn. Derfor har vi laget noen tips til den vanskelige samtalen med en voksen. Kanskje den kan være nyttig for deg?

(Vi har forresten tatt bort navnet på fylket du bor i. Alle som skriver til Spør Barneombudet skal få være anonyme – altså ingen skal trenge å vite hvem som skriver.)

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv