14. november 2017

Jeg hater livet mitt

Jeg hater livet mitt. Og det er pga vennene mine, familien min, og skolen. Det er fordi vennene mine tror jeg er en lykkelig regnbue som tror at alt er sukker og enhjørninger…. når jeg prøver å si at jeg ikke ser sånn på livet, tror de ikke på meg…. og familien min setter alt for store krav av meg. Forventer at jeg skal gjøre alt perfekt… jeg hater det! Hver gang jeg gjør en liten feil, får keg masse kjeft. Jeg er en litt spessiel person i personlighet, og jeg vil være meg selv, men da hater alle meg, og sier jeg er stygg og feit og rar. De hater meg. Jeg har gjort noen dårlige ting i livet mitt, men det eneste jeg vil er egentlig å se dem smile, men det er vanskelig når de hater deg… jeg har holdt en kniv mot strupen flere ganger, men tørr ikke å ta mitt eget liv…. men jeg vil det veldig gjerne…. min beste venn sier at det vil gå bra til slutt, men jeg hater folk som sier sånn «det går bra til slutt» osv…. Plz hjelp meg og si hva jeg kan gjøre, jeg har ingen andre å prate med….

Hei!

Det du forteller høres veldig vanskelig ut. Det er alvorlig, og ingen skal måtte ha det sånn. Det er viktig at du ikke tar livet ditt, men at du får snakket med noen om det. Kun da kan du få hjelp.

Du kan enten prøve å fortelle noen av dine nærmeste om hva du tenker og føler. Hvis du synes at familien setter for store krav til deg, så fortell det til dem. Si hva det gjør med deg. Hva det får deg til å føle. Her kan du lese et par tips vi har laget for å snakke om slikt med voksne.

Du må heller ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp. Det kan for eksempel være helsesøsteren på skolen din, eller du kan be foreldrene dine om å få gå til fastlegen din.

Det finnes også en tjeneste som heter «Kors på halsen«. Der kan du prate med eller skrive til voksne som er vant til å snakke om ting som er vanskelig. De hører på det du har å si og hjelper deg om du vil. Det er helt anonymt og helt gratis. De svarer på telefon, chat og mail mandag til fredag mellom klokka 14-22.

Jeg håper dette var til hjelp. Ikke vær redd for å sende inn nye spørsmål hvis du lurer på noe.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv