4. september 2017

Instutisjon

Hei. Jeg trives ikke å er redd hver dag her jeg bor. Tenker mange ganger om å bare rømme for å komme meg vekk.. kan barnevernet sende meg til en instutisjon eller noe form for det visst jeg hadde dratt en plass å ikke kommet tilbake for jeg ikke vil være her?

Hei, og takk for at du skriver til Barneombudet.

Barn skal ikke være redde der de bor. Det gjelder både hos foreldre, i fosterhjem og på institusjon. Men det er ingen løsning å rømme, det finnes noen som kan hjelpe deg.

Vi forstår ikke helt hvor du bor nå, men vi forstår at du trenger hjelp til å føle deg trygg. Vi skal forsøke å gi deg noen råd.

Vi synes du skal ringe til Alarmtelefonen for barn og unge 116 111. De voksne som svarer er vant til å snakke med barn og unge. De vet hvem som har ansvar for å gjøre hva når barn ikke føler seg trygge. De kan hjelpe deg.

Hvis du bor på barnevernsinstitusjon kan du ringe til fylkesmannen eller til saksbehandleren din i barnevernet å fortelle hvordan du har det. De skal ta det du sier på alvor og hjelpe deg.

Hvis du ikke får den hjelpen du trenger vil vi gjerne at du skriver til oss igjen. Send en mail til post@barneombudet.no og fortell at du har snakket med oss tidligere på Spør Barneombudet. Skriv gjerne også hvilken dato dette var.

Vi håper det ordner seg.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv