25. mai 2018

Innetid i ukedager

Jeg er i en venninne gjeng på 3 personer. De to andre sier de ikke har innetid på skoledager, men jeg må være hjemme til egentlig 21:30, men får alltid drøyd den til 22. Jeg syntes det er veldig tidlig når jeg har venninner som fortsatt er ute og er Aktive etter kl 22. Er 22 egentlig en passende innetid for 16 åringer eller er det ekstremt tidlig?

Hei,

Takk for at du skriver til oss!

Det er dessverre ikke noen fasit på hva som er passende innetid. Det viktige er at du og foreldrene dine snakker sammen, og at dere kan bli enige om en tid dere begge synes er ok.

Foreldre har foreldreansvar for barna sine fram til barna er 18 år. Det betyr at de blant annet bestemmer innetider. Samtidig har du rett til å bli hørt i avgjørelser som angår deg, og foreldrene dine skal ta avgjørelser som er best for deg. Og jo eldre du blir, jo mer bør du få være med og bestemme.

Dere bør altså snakke sammen. Det kan hende foreldrene dine er bekymret for om du får nok søvn, for at det kan skje deg noe mens du er ute, eller andre ting. Da bør dere snakke sammen om disse tingene. Hvis du trenger noen tips til hvordan du kan snakke med foreldrene dine om disse tingene, kan det hende våre tips til den vanskelige samtalen med en voksen kan hjelpe deg.

Lenke til våre nettsider om hva foreldre kan bestemme hjemme. 

Lenke til våre nettsider om hva du bestemmer hjemme.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv