20. november 2017

Innestengt.

Jeg trenger virkelig hjelp og det har gått for langt. Har levd i mye dritt og nå går det utover min fremtid og skole. Jeg er 19 år og har levd i dette siden 17 år. Hvem kan hjelpe meg og hva skal jeg gjøre? Det haster, værsåsnill og ta dette seriøst. Jeg er på vippen.

Hei!

Det er litt vanskelig for oss å gi deg noen konkrete råd når vi ikke vet helt hva som har skjedd, men vi kan i alle fall liste opp noen steder man kan få hjelp.

  • Mental Helse sin hjelpetelefon har telefonnummer 116 123. Det er døgnåpent og gratis å ringe. Der kan alle som vil snakke om livets utfordringer ta kontakt, og man kan også få råd og veiledning der.
  • ung.no kan du stille spørsmål om psykisk helse. Vi hos Barneombudet svarer på spørsmål om barns rettigheter, mens på ung.no kan du få svar på alt mulig. Skriv gjerne til dem og fortell mer om hva som er vanskelig, så kan du få råd og tips derfra.
  • Du kan også prate med fastlegen din dersom ting føles tungt og vanskelig. Fastlegen kan hjelpe deg videre, og for eksempel henvise deg videre til psykolog dersom du trenger det.
  • kirkenssos.no finner du også en hjelpetjeneste man kan ringe til, chatte med og sende SMS til.

denne siden har vi samlet en hel rekke hjelpetelefoner og nettsider. Her kan du finne forskjellige hjelpetjenester som kanskje kan passe det du har opplevd.

Lykke til!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv