18. august 2017

ingen hører på meg

vi skal flytte snart men jeg vil ikke. mamma og pappa sier at vi må men mine venner bor langt unna da. kan de det uten at jeg vil?

Hei!

Så fint at du har skrevet til oss. Vi skjønner godt at du synes dette er vanskelig. Det er ganske vanlig å grue seg til å flytte til et nytt sted som er langt unna vennene sine.

Det er likevel slik at foreldrene dine bestemmer hvor du skal bo frem til du er 18 år. Det er fordi de har ansvar for deg og plikt til å ta vare på deg. De kan derfor bestemme at dere skal flytte til et annet sted selv om du ikke vil.

Men før foreldrene dine bestemmer noe som gjelder seg, har du rett til å bli hørt. Det betyr at foreldrene dine skal høre på hva du tenker og mener før de bestemmer seg. Men til sist er det likevel foreldrene dine som bestemmer.

Vi anbefaler deg å ta en ordentlig prat med foreldrene dine om hvorfor du ikke vil flytte. Ofte kan det hjelpe å snakke ordentlig sammen om det som skal skje og hvordan det vil bli. Vi har laget noen tips til hvordan du kan ta en slik samtale med voksne. Kanskje du finner noe der som kan hjelpe.

Lenke til side med tips til den vanskelige samtalen

Hilsen oss i Barneombudet

Spørsmålsarkiv