2. juli 2018

Ikke venner

Har ikke venner på skolen og føler meg ensom i friminuttene.Noen ganger sier noen at de skal leke med meg men de bare går forbi.Til høsten begynner en ny jente i klassen.Jeg vet ikke hvordan hun kommer til og reagere når jeg har Autisme,ADHD,Cøliaki og ASTMA.?.
-Jente 12 år.

Hei, så fint at du skriver til oss.

Det er leit å høre at føler deg ensom på skolen. Sånn skal det ikke være! Lærerne og rektor skal passe på at du har det bra, og har noen å være med.

Det er ikke noe galt i å ha autisme, ADHD, allergier eller andre ting. Faktisk skal skolen gi deg enda bedre hjelp og støtte da. Skolen kan hjelpe til med å informere de i klassen og den nye eleven om dette, slik at du ikke trenger å være redd for hvordan de vil reagere. Det hjelper ofte at andre vet litt mer om hva det er!

Vi synes du bør snakke med foreldrene dine om hvordan du har det. Da kan dere sammen fortelle læreren og rektor at de må hjelpe til så du har noen å være sammen med på skolen. Hvis dette ikke hjelper, eller ingen gjør noe kan dere klage til Fylkesmannen.

For å hjelpe deg og foreldrene dine litt videre, har vi laget en egen nettside om hva dere kan gjøre når du ikke har det bra på skolen.

Vi håper det holder at dere snakker med skolen og at du får noen å være sammen med. Skriv gjerne til oss igjen hvis det ikke ordner seg.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv