Hopp til innhold, Gå til meny, Gå til søk.

7. juni 2018

Hva skal jeg gjøre?

Hei, jeg har slitt med psykisk sykdom i hele mitt liv. Har hvert en del av bup fra jeg var 8, og har ikke blitt bedre. Sykdommen min er veldig krevende, den krever at personer rundt meg "viser" at de forstår/ respekter mine smerter gjennom unngåelse av noen handlinger. Det er for komplisert til å forklare kort, men helt overfladisk betyr det at hvis familien min rundt meg gjør visse vanlige handlinger så vil jeg få det veldig vondt. Livskvaliteten min er helt på bunnen. Jeg går ikke på skole, har ingen venner og klarer ikke å snakke med mamma. For hver gang jeg snakker med mamma har jeg lyst til å gjøre noen handlinger som jeg helst vil unngå. Mamma ødelegger meg, hun skader meg psykisk, med ord, med utrykk. Det gjør så vondt at jeg er redd for mine egne handlinger. Men når jeg er alene hjemme så kan jeg endelig være mer aktiv, jeg får helt andre muligheter og nesten alt av "sykdommen" min forsvinner. og jeg fungerer nesten helt normalt! Jeg vil bli bedre å friskere, men jeg tror at for at dette skal skje så må jeg dessverre ta avstand fra mamma. dette er også delvis støttet av behandleren min. Problemet med dette er bosituasjon. Akkurat nå bor jeg alene hjemme i huset til mamma, dette er hun såklart veldig sint for så hun kommer til å komme hjem en gang. Men jeg har ingen plass å bo. Jeg kan ikke bo med familien og vertfall ikke mamma det klarer jeg ikke. Og inntil sykdommen min er bedre så kan jeg heller ikke bo med andre mennesker pga at jeg ikke klarer at andre personer gjør visse normale handlinger da disse er "trigger" punkter for meg. Så hva skal jeg gjøre? Jeg kan ikke bo på en instutisjon pga sykdommen må forbedres først. bokollektiv er utelukket pga min sykdom. Og familien er ute av bildet. I tillegg har ikke mamma eller pappa nokk penger til og evt leie. Jeg vet at dette er en vanskelig situasjon og jeg kan dessverre ikke gå inn i detaljer da det tar alt for lang tid, men jeg håper på et svar så fort som mulig. Jeg er så redd, jeg er så himla redd for at jeg må bo med mamma. Jeg klarer det ikke.

Hei

Vi forstår at du har det vanskelig og at du er redd for å bo sammen med mamma.

Du skriver at  behandleren din i BUP delvis støtter at du ikke skal bo med moren din. Vi tror det er lurt at du snakker med behandleren din i BUP om dette en gang til, og ber ham eller henne hjelpe deg med å løse dette, eventuelt sette deg i kontakt med noen som kan hjelpe.

Hvis behandleren din i BUP ikke kan hjelpe deg, må du finne en annen voksen du kan stole på og som kan hjelpe deg. Selv om det er vanskelig, så er det viktig at noen får vite om hvordan du har det.

For å få hjelp til å finne en boløsning som passer for deg, kan du selv ta kontakt med barnevernet. Du kan be om å få snakke med dem om muligheten til å finne en bolig som passer for deg.  Forklar dem hvordan du har det, og be om at de hjelper deg. På nettet finner du en lenke til barnevernet der du bor.

Du kan også ringe anonymt til Mental helse hjelpetelefonen på 116 123. Vi anbefaler deg også å gå inn på Sidetmedord.no . Her kan du dele tanker og følelser med andre personer og ansatte som gir veiledning.

Det viktigste nå er at du tar tak i situasjonen din sammen med en voksen.

Vi håper du får hjelp til å løse dette!

Hilsen oss i Barneombudet

Spørsmålsarkiv
Gå til toppen