13. september 2016

Hva har jeg rettigheter til?

Jeg er fra Bergen men vi flyttet til oslo så jeg lurer på hva har jeg rettigheter til
å si. Jeg har vært i barnevernet og Jeg er fra Bergen men vi flyttet til oslo så jeg lurer på hva har jeg rettigheter til
å si. Jeg har vært i barnevernet og jeg føler at jeg ikke blir hørt og ingen hjelper meg. Jeg har det ikke så bra hjemme. jeg ble utsatt for vold før men så flyttet vi til til fosterhjem det var best. Men etter 2,5 år så fik vi beskjed om at dommen hadde valgt at det var trygt å flytte hjem jeg ble så redd og trist jeg ville bo hos fosterfamilien min og mamma og pappa krangler og drive med ekle ting. Jeg har bare det så von noen ganger vil jeg bare drepe meg men jeg vil ikke leve mer jeg skal gjøre det engang. jeg håper jeg kan få noe hjelp her :D. Så jeg snakker med skolen men jeg føler at det er bare skolen som hjelper meg og BVT sier at vi ikke skal ha hemmeligheter så sier de a vi må vente på gangen?. Det er så vanskelig å være meg Jeg får klager av min søster at jeg vil bo her os Mamma og Pappa men jeg vil engntilig bo hos fosterhjemmet mitt og vi blir truet med vold min søster ble kastet i gulvet a pappa. 🙁 Jeg vil ikke leve mer 🙁 SLUTT Mamma og Pappa DERE GJØR ALT VERRE. 🙁 Jeg håper dere kan hjelpe meg Barneombudet

<3BARNEOMBUDET<3

Hei. Så fint at du skriver til oss. Det du forteller om høres absolutt ikke bra ut. Ingen barn skal ha det sånn som du har det. Det viktigste nå er at du får skikkelig hjelp. Det er ingen løsning å ta livet sitt. Vi både håper og tror at du kan få det bedre hvis du får skikkelig hjelp av noen voksne. Her er tre ting du kan gjøre for å få bedre hjelp:

1. Snakke med barnevernet

Barnevernet har ansvar for at du har det bra hjemme. Du kan vise dem det du har skrevet til oss og det vi har skrevet tilbake. De må hjelpe deg sånn at du ikke har det sånn som du forteller at du har det. Kanskje de ikke vet om alt? Det kan alltid være lurt å prate en gang til med barnevernet for å være helt sikker på at de vet om alt.

2. Få mer hjelp av skolen

Siden du får god hjelp på skolen, kan du høre med dem om de vil være med deg i et møte med barnevernet og fortelle hvordan du har det hjemme.

3. Ringe til oss hos Barneombudet

Vi vil gjerne snakke med deg på telefonen sånn at vi kan se om det er noe vi kan gjøre for deg. Barneombudet kan ikke forandre på det som barnevernet bestemmer. Men vi kan snakke med dem og høre hva de gjør for å hjelpe deg til å slippe å ha det sånn hjemme. Telefonnummeret vårt er 22 99 39 50. Spør etter Ane eller Hilde. Hvis du synes det er bedre at vi ringer deg, send oss en ny beskjed med telefonnummeret ditt.

Vi ønsker deg alt godt, og håper du får hjelp av noen allerede i dag. Ring oss eller skriv til oss en gang til for å fortelle oss hvordan det går med deg.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv