4. desember 2017

Husarrest

Jeg har det ikke særlig bra hjemme. Jeg valgte å ikke dra i barnehagen ettersom jeg er ute i praksis. Jeg fikk da konsekvenser som var husarrest i 1 mnd.. Men siden jeg ville være med venner så gikk jeg bare ut døra og dro til noen venner. Senere kom faren min og sa han ville ha med meg hjem, så jeg dro hjem. Kan han da virkelig gi meg husarrest så lenge ettersom han så meg da jeg gikk ut av døra?

Hei

Takk for at du skrev til oss om husarrest. En del foreldre bruker husarrest dersom barna bryter regler. Det er ikke alltid det er den beste løsningen.

Foreldre skal alltid gjøre det som er best for barna sine. Det står i barneloven. Men det betyr også at foreldrene skal oppdra barna sine og lære dem om å ta ansvar for seg selv og for de rundt seg. Men før foreldre velger å reagere overfor barna så skal de snakke med barna om det som har skjedd.

Vi kan ikke si om en måned husarrest er en riktig straff. Det kommer an på hva som var årsaken til at du ikke gikk i barnehagen når du var utplassert der. Sannsynligvis var det noen som ventet på deg i barnehagen, noen som hadde satt av tid, planlagt og gjort noe ekstra fordi du skulle komme. Da blir det veldig dumt å la være å komme uten å si fra.  At foreldrene dine tar det alvorlig er et tegn på at de bryr seg om deg. Men kanskje finnes det bedre måter å reagere enn å gi husarrest? Mer om det finner du her: God omsorg i familien 

Det har nok ingen betydning for straffen at din far så at du gikk ut. Kanskje ga han deg en sjanse til å vise at du ville ta ansvar? At han hentet deg hjem betyr at han bryr seg og prøver å følge deg opp. Foreldre skal hjelpe barna og ta vare på dem helt til de fyller 18 år og blir myndige. Vårt råd er at dere prater sammen om hvordan du har det. Dersom dere trenger hjelp til å få det til kan dere kontakte familievernkontoret. De kan gi råd og hjelpe dere å finne god løsninger. Mer om dem finner du her: Familievernet

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv