8. mars 2018

Hjelp nå!!!

Hei, sliter med veldig mye og er deprimert og har selvmordstanker og vil rømme… jeg vil mest rømme, men hvor kan heg liksom rømme?? Besteforeldre er ikke aktuelt.. ikke pga de men de er plagsomme… vil bare slappe av litt.. idag skulket jeg skolen for å være hjemme alene..

Hei og takk for at du skriver til oss hos barneombudet.

Det er veldig leit å høre at du ikke har det bra.

Ingen skal behøve å gå alene med depresjon og selvmordstanker. Det er veldig viktig at du snakker med noen om dette.

Dersom du ikke ønsker å snakke med foreldrene dine om dette, er det kanskje andre voksne du stoler på som du kan snakke med? Dette kan for eksempel være læreren din eller helsesøster på skolen. Kanskje er det også en venn eller venninne du kan snakke med?

Du kan også ringe til Hjelpetelefonen. Dette er et døgnåpent tilbud der du kan snakke om vanskelige temaer. Telefonnummeret til Hjelpetelefonen er 116 123 De har også en egen nettside som heter sidetmedord.no.

Det viktigste er at du nå ber om hjelp slik at du ikke går med  depresjon og selvmordstanker. I den prosessen vil du også kunne få mulighet til å snakke om utfordringene du har med foreldrene dine.

Vi hos Barneombudet har laget noen tips som vi kallen Den vanskelige samtalen med en voksen. Kanskje kan den hjelpe deg litt videre.

Du kan også selv ta kontakt med barnevernet enten via det barnevernet der du bor eller du kan ringe Alarmtelefonen 116 111. De kan hjelpe deg å vurdere om situasjonen din er slik at du ikke lenger bør bo hjemme.

Ta gjerne kontakt med oss igjen – Send oss en ny melding eller ring oss på 22 99 39 50. Vi har åpent mandag til fredag. Vi proriterer altid barn og unge når de ringer oss!

Vi håper og tror at det ordner seg for deg!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv