22. februar 2018

Hjelp

Hei, Jeg føler depresjon og er lei av livet! Jeg orker ikke leve her mer og vil rømme LANGT bort. Dette er ingen «fase» så Plz ikke si at det er det!! Lei av familie, venner og hele denne dritt verden! Er bare 11 og jeg vet at jeg er liten og ikke si at jeg kommer til å angre og masse greier for det kommer jeg ikke til å gjøre!!! Uansett spørsmålet: Hvor kan man rømme??

Hei, så fint at du skriver til oss om dette.

Vi forstår at du må ha det vanskelig. Det å rømme er likevel ingen løsning på problemene. Uansett hva som er grunnen til at du har det sånn som du beskriver, er det mange som kan hjelpe deg med å få det bedre.

For at du skal få hjelp, er det veldig viktig at du snakker med noen voksne om hvordan du har det.

Du kan for eksempel ringe gratis til Alarmtelefonen for barn og unge på 116 111. De kan hjelpe deg videre.

Du kan også ringe Hjelpetelefonen til Mental Helse på 116 123. Dit kan du ringe når som helst, og det er helt gratis. Du trenger heller ikke å fortelle hvem du er.

Har du voksne rundt deg du kan stole på, så fortell dem hvordan du har det. Det kan for eksempel være en lærer, helsesøster på skolen, en tante, onkel eller en annen slektning.

Det viktigste er at du tar kontakt med noen slik at du kan få hjelp, og slipper å ha det sånn som du beskriver. Vi både håper og tror at du kan få det bedre, og håper derfor du tar kontakt med noen raskt.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv