17. oktober 2017

Hjelp.

Jeg vet ikke hvem jeg skal snakke med lenger. Jeg trenger hjelp. Jeg blir mobba på skolen og har blitt mobba på skolen siden 5.klasse (går i 9.klasse nå). Folk sier masse dritt til meg og jeg havner i masse slåsskamper fordi folk alltid skal være dritt mot meg. Jeg krangler og er uenig med de hjemme hele tiden. Jeg trives ikke hjemme fordi de hjemme skal alltid kommentere på det jeg gjør og hvordan eg kler meg. Jeg sliter veldig med å fokusere på skolen pga. alt som skjer. Jeg selvskader veldig mye og vet ikke hva jeg skal gjøre lenger. Ingen vet at jeg selvskader (vil ikke fortelle noen for det er flaut). Jeg vurderer selvmord akk nå for jeg vil ikke bo hjemme vet ikke hva annet jeg kan gjøre.

Hei, du må ikke ta livet ditt!

Det er veldig bra at du skriver til oss om hvordan du har det. Det er noen som kan hjelpe deg og vi skal prøve å gi deg noen råd om hvordan du kan få hjelp.

Vi forstår at du har det veldig vanskelig. Det viktigste du kan gjøre nå er å søke hjelp. Det er ikke alltid så lett, men vi både håper og tror at du kan få det bedre.

Mental helse sin hjelpetelefon kan hjelpe deg. De har telefonnummer 116 123. Det er helt gratis å ringe dem, og du kan ringe når som helst. Du trenger ikke å fortelle hvem du er. De som svarer der er vant til å snakke med mennesker som har det vanskelig. De kan også gi deg råd om hvem som kan hjelpe deg videre der du bor.

Barneombudet har laget en oversikt over andre du kan snakke med og hvem som kan hjelpe deg:

Lenke til hvem du kan snakke med

Lenke til hvem som kan hjelpe deg

Vi hos Barneombudet vil gjerne hjelpe deg med det som skjer på skolen. Vi kan mye om mobbing, og vi vet mye om hvem som skal ta ansvar for at du har det bra. Kanskje vi kan hjelpe deg?

Det er lettest for oss å hjelpe deg hvis du tar kontakt med oss direkte. Telefonnummeret hit er 22 99 39 50. Vi har åpent på ukedager fra kl. 9-15. Si at du har snakket med oss på Spør Barneombudet 17. oktober. Hvis du synes det er lettere at vi ringer deg, send oss en ny melding med navnet og telefonnummeret ditt. Hvis du sender navn og nummer, så legger vi ikke dette ut på nettsidene våre, så det er i så fall bare vi som ser dette.

Vi håper du får hjelp med problemene dine. Inntil du får ordentlig hjelp er det viktig at du ikke gir opp.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv