4. september 2017

Hjelp

Jeg har en bestevenn som er slem!! Eller det er liksom sånn at hun sier at hun klarer noe dårlig foreksempel spagat….så klarer jeg dårligere så sier jeg sånn : Da synes du jo at jeg klarer det dårlig jeg og!! Så blir hun DRITSUR når det er egt jeg som har grunn til å være sur! Hun gjør masse annet slemt men vil se om dere svarer denne først….

Hei, og takk for at du skriver til oss.

Du skriver om din beste venn som er slem mot deg. Vi skjønner at det ikke er noe bra følelse. Det kan gjøre skikkelig vondt.

Kanskje du kan prøve å snakke med henne om hvordan det er for deg når du mener hun er slem mot deg? Si for eksempel hvordan du har det, hva du føler og hvordan du ønsker at dere to skal ha det som venner. Det er lurt at hun også får anledning til å fortelle hvordan hun opplever det. Da er det letter å bli enig om hvordan dere skal være mot hverandre fremover.

Kanskje trenger dere hjelp av noen voksne for å klare snakke sammen. Hvis dere ikke vil trekke foreldrene deres inn i dette, kan dere for eksempel snakke med en lærer eller helsesøster.

Lykke til!

Hilsen oss i Barneombudet

Spørsmålsarkiv