13. november 2017

Helsesøster

Jeg har veldig mange problemer med megselv jeg kutter meg og har spiseforstyrrelse. Jeg har lyst til og si dette til helsesøster men hu er aldrig på skolen og det virker som hu ikke bryr seg, og henne sier alt videre uansett. Hva syntes dere jeg burde gjøre? Fordi jeg vil si det..

Hei,

Takk for spørsmål. Vi forstår godt at dette er vanskelig, og det er veldig bra at du vil snakke med noen om det. Spiseforstyrrelser er sjelden noe man bare vokser av seg, men noe man trenger hjelp til å komme seg ut av.

Derfor synes vi det er god idé å prøve å få snakket med helsesøster. Hvis hun er vanskelig å få tak i, eller hvis du heller vil snakke med noen andre om det, så kan du for eksempel snakke med fastlegen din. Begge kan hjelpe deg med å komme i kontakt med spesialister på spiseforstyrrelser. Så slipper du å gå rundt med dette alene.

Både fastlegen og helsesøsteren din har taushetsplikt. Det betyr at de ikke skal fortelle videre til noen andre det du har fortalt til dem.

Men, når du er alvorlig syk må både helsesøster og fastlegen snakke med foreldrene dine. Det er fordi foreldrene dine trenger informasjonen for å kunne ta godt vare på deg. Taushetsplikten til leger og helsesøster, og litt om hvor grensen for hva de må fortelle til foreldre, kan du lese mer om her. 

Vi håper dette var til hjelp. Hvis du har flere spørsmål er det bare å skrive til oss igjen.

Hilsen oss hos Barneombudet

 

Spørsmålsarkiv