13. desember 2016

Hei, det er meg igjen!

Hei jeg var hun som skrev dette:

Jeg hater livet mitt, noen ganger skulle jeg ønske jeg var en flyktning! Da hadde jeg hatt det bedre!
Hver eneste dag når jeg kommer hjem så viser den jevla broren min meg finger’n uten grunn. Og så "synger" har en setning om at han hater meg, eller at jeg er stygg eller en dust!… Han er verre om kvelden, da blir han voldelig, og skriker! Han roper så høyt at hele nabolaget antageligvis vet at vi krangler mye, og det er like før de ber oss om å flytte! Jeg skal gjøre lekser om kvelden men da skriker alle rundt og slår hverandre! Og hvis jeg blir leimeg og blir sint på dem, så kommer han inn og starter og slå og spytte på meg… Jeg får da panikk og så ber jeg mamma om å ringe Politiet! Jeg skulle virkelig ønske mamma gjorde det, sånn at vi ble kvitt den dritt broren!

Men jeg lurer da på… Hvis mamma ringer til politiet og ber dem komme og gjøre noet! Går det ut over mamma angående barnevernet????! Håper det ikke gjør det!!!

Jeg har snakket med mamma, men hun er for mye "psykisk" skadet.. Angående det temaet… Så det hjelper ikke!

Men jeg fikk ikke svar på det jeg lurte på…..

Jeg spurte om:
Hvis mamma ringer til politiet og ber dem komme og gjøre noet! Går det ut over mamma angående barnevernet????! Håper ikke det…

Hei, bra du skriver igjen når du ikke får svar på det du lurer på.

Det er vanskelig å vite helt hva du mener med at det kan gå ut over moren din angående barnevernet hvis politiet kommer. Men det kan hende at politiet, hvis de blir kontaktet og kommer, blir så bekymret for deg og eventuelt andre søsken at de tar kontakt med barnevernet. Det kan de gjøre selv om de mener at det i utgangspunktet kanskje bare er broren din som trenger hjelp. Samtidig trenger politiet hjelp til å vurdere sånt. Derfor trenger de å samarbeide med barnevernet.

I noen store byer er det også slik at barnevernsvakten er sammen med politiet når de rykker ut til familier hvor det er mye bråk og vold, og hvor barn er involvert.

Barnevernet skal passe på at barn har det bra. Det skal mye til for at de velger å flytte barn ut av en familie. Ofte vil de prøve å støtte og hjelpe familien på andre måter før de eventuelt går til det skrittet og flytte barn fordi de blir utsatt for omsorgssvikt eller på andre måter har det dårlig der de bor. Så det er ikke meningen det skal gå ut over moren din hvis barnevernet skal hjelpe dere. Forhåpentligvis får hele familien, og særlig dere barn, hjelp sånn at alle får det bedre.

Vi legger ved en lenke med en oversikt over hvem som kan hjelpe deg. Vi vil råde deg til å snakke med en voksne du stoler på, for eksempel en lærer eller helsesøster. Det går også an å ringe alarmtelefonen for barn. Det ligger en lenke til denne telefontjenesten nederst i svaret vårt.

Lenke til oversikt over hvem du kan snakke med

Lenke til Alarmtelefonen

Håper du er mer fornøyd med svaret vårt nå, Eller er du velkommen til å skrive igjen. Det går også an å ringe til Barneombudet mellom kl. 09 og 15 på hverdager. Da kan du spørre etter Hilde eller Tone V.

Hilsen oss i Barneombudet

Spørsmålsarkiv