29. august 2017

Hei

Jeg har skilte foreldre! De skilte seg før jeg ble født. Når jeg var 6-8 ca så ville jeg aldri til pappa( jeg har aldri hatt det vondt hos pappa men jeg var bare skikkelig mammadalt) fra ca 8-10,11 år så gikk det greit å dra fram of tilbake til pappa! Men nå de siste årene har jeg begynt å gråte vær gang jeg skal fra pappa fordi jeg ikke vil dra fra han! ( jeg har det heller ikke vondt hos mamma) men nå har jeg blitt skikkelig pappadalt å vil være mer med han! Jeg bor bare annenhver helg hos pappa å føler at det er for lite!! Jeg vil flytte til han men vil ikke flytte fra mamma og venner! Vær gang jeg nevner dette for mamma om at jeg kanskje vil flytte til pappa eller om hun kunne flyttet nærmere han så jeg kunne bodd annenhver uke, blir hun bare sur og litt lei seg! Også mår jeg tenker på at mamma også kan flytte så vil jeg heller ikke flytte fra vennene her! Men jeg tenker også samtidig at jeg får sikkert venner der og at jeg ikke kan ha det sånn at jeg er lei meg å gråter flere dager etter jeg har dratt fra pappa!! pappa sier at han vil ha meg hos han å det vil jo jeg å! Men han får jo liksom ikke gjort noe da! Å mamma vil ikke flytte! Jeg trenger hjelp! Hva skal jeg gjør??

Hei, så fint at du skriver til oss!

Vi forstår godt at dette er vanskelig. Vi tror det er ganske normalt å ha det sånn når foreldrene ikke bor sammen. Det er helt normalt å være usikker på hvor man vil være, og å endre mening om dette. Det betyr ikke at man er mer eller mindre glad i foreldrene sine.

Når foreldre ikke bor sammen, skal de lage en avtale om hvor du skal være. Selv om avtalen de har laget var bra for deg før, er det ikke sikkert at den er den beste for deg nå. Det er ikke uvanlig at det bør gjøres endringer i avtalen når barna blir eldre. Dette må foreldre være åpne for. De skal tenke på hva som er best for deg, og legge vekt på hva du mener. Siden du er 13 år betyr det at din mening skal telle mye når de lager avtalen.

Vi forstår at du synes det er vanskelig å snakke med moren din om dette. Samtidig er det viktig at hun og faren din forstår hvordan du har det. Selv om moren din blir lei seg, så skal hun også ta hensyn til dine følelser. Vårt råd er at du prøver å snakke med dem igjen, og fortelle hvordan du har det. Her har vi laget noen råd til hvordan man kan ha den vanskelige samtalen med en voksen.

Hvis foreldrene dine og du ikke klarer å bli enige, eller ikke får snakket ordentlig om det, kan dere få hjelp hos familievernet. Du kan lese mer om det på lenken under.

Endre samvær eller flytte

Du kan også snakke med en annen voksen du stoler på om hvordan du har det akkurat nå. Det kan for eksempel være en lærer eller helsesøster på skolen din. Helsesøstre er vant til å snakke med barn og ungdom, og de har også god oversikt over andre som kan være til hjelp når man har det vanskelig hjemme.

Du kan også ringe eller skrive til Kors på halsen. Der får du snakke med voksne som har god opplæring i å lytte, snakke og støtte barn og ungdom.

Hilsen oss hos Barneombudet

 

 

 

Spørsmålsarkiv