16. februar 2017

har lyst til å flytte til faren min/husarrest

Hei, jeg har veldig lyst til å flytte til faren min meeen jeg vet ikke hvordan jeg skal få det til faren min støtter meg 100% men moren min blir bare veldig sur når jeg tar det opp, grunnen til at jeg vil flytte da er pågrunn av at moren min og jeg krangler hele tiden og hu blir veldig fort sur av små ting. Tingen er når hu blir sur så tar hu fort nette mitt tlfn og pcn og husarrest opp til 2-4 uker. hva kan jeg gjøre for å flytte til faren min? skal prate med helsesøster på skolen om det og

Hei,

Fint at du skriver til oss.

Det er foreldrene dine som må bli enige om hvor du skal bo. Siden du er over 12 år skal din mening om hvor du vil bo ha stor betydning. Det er likevel til syvende og sist de som bestemmer ut fra hva de tenker er best for deg.

Foreldrene dine må ha en samværsavtale. I denne avtalen skal det stå hvor du skal bo, når du skal være der, hvor lenge og slike ting. Denne avtalen kan forandres hvis den ikke fungerer. Din mening skal også telle i en slik avtale. Det er viktig at du forteller dem hvorfor du ønsker å endre samværsavtalen og også forteller dem hvordan du opplever å bli «straffet» med husarrest når moren din blir sur.

Du kan lese mer om hvordan slike avtaler kan forandres på her:

Lenke til side om endring av samværsavtale

Vi synes det var fint at du ville snakke med helsesøster om dette. Han eller hun er vant til å snakke med barn om det som er vanskelig og kan helt sikkert gi deg noen gode råd.

Familievernet kan hjelpe familier med å finne gode løsninger for barna når foreldrene er skilt. Du kan selv kontakte familievernet og be om en samtale med dem.

Lenke til nettside med kontaktinformasjon til familievernkontorene

Lykke til!

Hilsen oss i Barneombudet

Spørsmålsarkiv