27. februar 2018

Har jeg en god venn?

Hei, jeg har en venn som jeg goir masse kort og komplimenter til men hun sier aldri noe snilt om meg tilbake. Også for eksempel når jeg er litt lei meg for at bestefaren min er død så sier hun bare: ahh..
Også begynner hun innimellom å snakke om broren sin som hun aldri får sett isteden for å støtte meg å spørre om deg går bra, men jeg er redd at hun vil bli sint eller lei seg vis jeg sier det eller sier det til moren sin på en annen måte som høres annerledes ut sånn at jeg får kjeft når jeg ikke gjorde noe galt. Også andre ganger når vi er sammen har vi det bra og koser oss og vi har en del tilfelles, så jeg lurer på om hun egentlig er en god venn for når jeg lagde en video (på en app) så ringte jeg henne å ville snakke så skifta hun tema og sa: men hvorfor lager du video til henne å glemme bestisen din? Også sier hun masse sånn og at jeg sårer følelsene hennes. Så spørsmålet er om hun er en god venn og hva skal jeg gjøre?

Hei,

Takk for spørsmålet ditt. Vi hos Barneombudet svarer først og fremst på spørsmål om barns rettigheter, men vi skal forsøke å gi deg et råd når det gjelder vennskap også.

Det som er fint med mennesker er at alle er litt forskjellige. Noen ganger kan det være fint å ha venner som tenker litt annerledes enn en selv. Andre ganger går ikke det så bra. For at dere skal finne ut av dette, så bør dere snakke litt sammen om hva dere synes er bra med hverandre. Det er ikke sikkert det er så enkelt, men det er verdt å prøve.

Det er aldri feil å gi en venn ros og si at man bryr seg. Du kan jo fortelle henne at det også er viktig for deg å motta det samme tilbake.

Kanskje kan du også snakke med foreldrene dine om hva du tenker om vennskapet ditt. Det kan være fint å dele dette med en voksen du kjenner godt.

Lykke til!

Hilsen oss hos Barneombudet

 

Spørsmålsarkiv