17. januar 2018

Gymkarakter

Hei! I høst ødelag jeg kneet og kunne ikke være med i gymtimen (legeerklæring).
Jeg fikk et eget program med øvelser av fysioterapaut og hadde på meg gymtøy hver gymtime.
Har gymlæreren lov til å ikke gi meg karakter for det?
Til jul så fikk jeg "ingen vurdering", ble ganske skuffet siden jeg har vert med i timen, med det jeg har fått beskjed av fysio om😒

Takk på forhånd😁

Hei!

Det er litt vanskelig å svare på om læren din har lov til ikke å gi deg karakter til jul. Det kommer an på hva som var innholdet i det tilrettelagte opplegget som du fikk av fysioterapeuten og om det kan vurderes. Du skulle uansett ha fått et varsel i løpet av høsten om dette.

For at læreren din skal kunne sette en karakter i faget må læreren ha grunnlag for å kunne vurdere det du har gjort i gymtimene opp mot læreplanen. I gym skal også innsatsen din være en del av grunnlaget for karakteren. Her mener nok læreren at hun eller han ikke har dette grunnlaget.

Læreren din burde ha snakket med deg i løpet av høsten om hva som var nødvendig for at læreren skulle kunne sette en karakter i gym. På den måten kunne dere funnet en måte du kunne vist kompetansen din.

Du bør ta en prat med læreren din om hvorfor hun eller han ikke ga deg karakter til jul. Du har rett til en forklaring på dette. Dersom du fortsatt skal ha tilrettelegging denne våren bør du også spørre hva du kan gjøre slik at læreren til sommeren kan gi deg karakter.

Vi har skrevet litt om vurdering og karakterer som kanskje kan være til hjelp. Det kan du lese her.

Hilsen oss hos Barneombudet

 

 

Spørsmålsarkiv