9. januar 2018

Gutt 13

Hei. Jeg har flyttet til min mor å jeg har spart masse penger å kjøpte meg en iPad og en telefon hos pappa. Har jeg rettigheter til å ta det med hjem til moren min da. Når jeg har kjøpt det for eggene penger? Pappa sier at jeg ikke kan ta det med til mamma og mamma sier at jeg burdet få lov siden jeg har kjøpt det for eggene penger???

Hei, vi svarte nettopp på et spørsmål om dette, og legger derfor ved det samme svaret her:

Nettbrett, mobil og annet som du har fått i gave, eller kjøpt for egne penger, er dine eiendeler. Faren din kan derfor ikke la være å gi deg mobilen og iPaden som du har kjøpt for egne penger. Samtidig ligger det til foreldreansvaret at foreldre kan bestemme over både deg og tingene dine til du er 18 år. Derfor, hvis faren din har en veldig god grunn, kan han la være å gi deg disse eiendelene. Men da bør han også forklare deg ordentlig hvorfor han holder tilbake tingene dine.

Hvis du synes det er vanskelig å snakke ordentlig med faren din om dette, kan du kanskje få noen råd på vår nettside om hvordan snakke om noe vanskelig med en voksen.

Dere kan også ta kontakt med familievernkontoret for å få hjelp til å løse konflikter i familien. Du finner oversikten over nærmeste familiekontor her.

Hilsen oss i Barneombudet

Spørsmålsarkiv