28. august 2017

GRAVID OG ØKONOMI

Hva slags økonomisk hjelp har jeg som alenemor krav på?`Ikke har jeg vært i arbeid og skole går jeg heller ikke på.. Er snakk om at jeg muligens skal flytte ut , Kan nav bidra der også?? Trenger all økonomisk støtte jeg kan få da min mor sliter nokk med å gi søskenene mine og familien mat fra hånd til munn og har ingen fast jobb og er alene forsørger selv…

Hei ,

Takk for spørsmålet ditt. Kanskje har vi allerede svar deg på et lignende spørsmål, men vi velger å gi deg dette svaret også.

Hvis du ikke har vært jobb, så har du rett på engangsstønad fra NAV.  Du kan tidligst søke om dette når du har passert uke 26 av svangerskapet. Les mer om engangsstønad ved fødsel her

Når barnet er født, så har du rett til barnetrygd på 970 kr pr måned. Er du alene med barnet og omsorgen for barnet, så kan du ha rett til utvidet barnetrygd. Det vil si 970 kr ekstra pr måned.

Hvis du går på eller begynner på videregående skole, så er det mulig du har rett til foreldrestipend fra Lånekassen.

Det er viktig at du snakker med noen rundt deg om dette. Når du er gravid og når du får et lite barn er det mange gode støttespillere du kan snakket med. Det kan være jordmor, fastlege, helsestasjon m.flere.

Bestill time hos lege og jordmor nå hvis du ikke allerede har gjort det og prat med dem om alt du lurer på. De har erfaring med å hjelpe i den situasjonen du er i. De vil også kunne veilede deg videre.

 

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv