29. mai 2018

Glad i læreren

Hei jeg har hatt det sykt vanskeligt i det siste. Men det er bare det at jeg har en lærer jeg snakker med hver uke, jeg og hun har et ganske godt forhold. Det er bare det at jeg har blitt sykt glad i henne, liksom jeg greier ikke å slutte tenke på henne, (er ikke forelsket i henne altså). Når hun ikke er på skolen, så er dagene mine ganske tunge uten henne. Hun er den eneste som gjør meg glad, bare et smil fra henne og snakke med henne, gjør dagen min ett komplett. Hun er den eneste læreren jeg liker på trinnet og jeg har henne ikke i noen fag. Hun betyr så mye til meg, hun er liksom som en bestevenn, en mor, en engel osv for meg. Men er det greit å ha et sånt forhold til læreren, liksom som mor-og-datter forhold liksom? Liksom er det greit at vi klemmer hverandre offentlig. På forhånd takk

Hei,

Først vil vi si at det er fint og du er heldig som har en lærer  på skolen som hjelper deg og som støtter deg når ting vanskelig.

Vi vet jo ikke hva du har opplevd eller hva læreren har gjort for å støtte deg, men vi forstår at hun har gjort noe som er ekstra bra for deg! Vi tror hun har hjulpe deg på en så bra måte at du har lyst til å henge med henne hele tiden.

Det er, og skal være, et skille mellom å være lærer og en bestevenn. Det betyr  at akkurat denne læreren kan hjelpe deg litt ekstra når du er på skolen, men en lærer skal ikke ha en rolle som moren din eller være din aller beste venn.

Hvis du synes det er vanskelig å skille på om hun er en venn eller en lærer, så synes vi at du skal forsøke å snakke med henne om det. Du kan også ta dette opp med helsesøster på skolen. Helsesøstre er ofte flinke til å gi råd i slike sammenhenger.

Vi har laget en egen side som heter den vanskelige samtalen med en voksen. Vi tror du kan finne noen tips på hvordan du kan gå fram for å ta opp dette med læreren på skolen.

Lykke til!

Hilsen oss hos Barneombudet

 

 

Spørsmålsarkiv