13. oktober 2017

Funksjonshemming og rettigheter

Hei, jeg har ikke følt meg så veldig bra behandlet på sykehuset og hørte gjentatte ganger sykepleierne tvile på smertene mine og slenge kommentarer. Et av kommentarene var ofte « Gjør det virkelig så vondt» med et rart ansikt utrykk. Jeg vet at en sykepleier skal ikke bli påvirket av hvordan pasienten har det fordi det kan hindre den i å hjelpe ordentlig. Jeg skjønner bare ikke om dette er over grensen. Jeg har følt meg litt usikker helt siden da. Jeg skjønner heller ikke hva jeg egentlig er i forhold til loven, voksen eller barn? Noen sier jeg er barn andre sier at jeg er voksen og barne rettighetene ikke teller hos meg lenger.. Jeg trenger hjelp til å vite hva som er rett og galt.

Hei,

Det er veldig fint at du skriver til oss!

Du er barn fram til du er 18 år. Det betyr at du har rett til å være på barneavdeling, hvis det ikke er veldig gode grunner til at du skal være på voksenavdeling.

Lenke til nettsiden vår om dine rettigheter når du er på sykehus.

Du skriver at du ikke har følt seg så bra behandlet på sykehus. Dessverre er du ikke alene om det. For en stund siden jobbet vi sammen med barn og unge om å lage noen råd til helsepersonell. Det første rådet er «Vær blid, hyggelig og imøtekommende».

Lenke til plakat med råd fra barn og unge til helsepersonell.

Du kan ta dette opp med lederen på avdelingen selv, eller du kan gjøre der sammen med foreldrene dine.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv