16. oktober 2017

Fremføring

Hei.
Jeg går på ungdomsskolen(9.klasse)
Jeg og en bestevenen går i samme klasse og har veldig stor angst for enkelte ting vi skal fremføre og har veldig STOR angst for skuespill foran hele klassen, vi har mareritt og skjelver hele dagen før vi skal fremføre. Av og til griner.
Hva kan vi gjøre.

Hei,

Vi forstår godt at det kan være skummelt å fremføre ting. Dere er nok ikke alene om å ha det sånn, og det er flott at du spør om hva dere kan gjøre.

Det er viktig å lære seg å fremføre ting for andre, derfor bør skolen hjelpe dere å takle dette. Vi synes dere skal forsøke å ta en ordentlig samtale med en eller flere lærere på skolen deres om hvordan dere føler det å skulle presentere ting for andre. Lærere har ofte gode tips om hvordan man kan jobbe for å bli tryggere, og dermed føle mindre angst for å fremføre noe.

Hvis dere synes det er vanskelig å snakke med lærerne på skolen kan dere be foreldrene deres om hjelp til dette. Helsesøster eller sosiallærer på skolen kan også være gode støttespillere for dere.

Dere finner også noe tips og øvelser om angst for framføringer på ung.no som kan være til hjelp.

Til sist vil vi si at mange av de som er flinke til å presentere nå har følt akkurat som dere når du var ungdommer. Selv om det føles veldig vanskelig nå, kan dere lære å takle det og til og med bli skikkelig gode.

Lykke til!

Hilsen oss hos Barneombudet

 

Spørsmålsarkiv