28. august 2017

Fosterhjem

Hei bor i fosterhjem. Jeg lurte på om barnevernet kan flytte ett fosterbarn hjem igjen til foreldrene om barnet ønsker det?

Jeg vil ikke ha noe kontakt med faren min heller. Men moren min gjør meg ingenting dumt å vil flytte til hun igjen.. jeg takler ikke livet mere.. jeg vil bare hjem igjen. Jeg vet ikke hva som kan hjelpe meg liksom. Jeg trives ikke men later bare som. Er redd visst jeg sier ifra til noen i barnevernet at de bare nekter meg.

Hei,

Fint at du kontakter oss.

Det er barnevernet som har bestemt at du skal bo fosterhjem. Det er barnevernet som tar avgjørelsen om du kan flytte hjem til moren din. Derfor er det viktig at du snakker med kontaktpersonen din der.

Så lenge du bor i fosterhjemmet er det fosterforeldrene din som bestemmer det meste over deg. Vi snakker her om hva slags innetider du skal ha, hvor mye du skal delta i husarbeid og hva du kan delta på i fritiden din med mer.

Fosterforeldrene dine skal hele tiden tenke på hva som er det beste for deg. Jo eldre du blir, jo mer kan du være med på å bestemme.

Les mer om rettighetene dine i fosterhjem

Det er likevel ikke fosterforeldrene dine som bestemmer om du kan flytte tilbake til moren din. Den avgjørelsen må barnevernet ta.

Når du bor i fosterhjem skal du også få besøk av en tilsynsperson. De skal snakke med deg om hvordan du trives og har det i fosterhjemmet. Dersom du ikke har hatt tilsyn kan du ringe eller sende en melding til kontakten din i barnevernet og spørre når de skal komme.

Vi har laget en samleside med opplysninger om barnevernet. Vi anbefaler deg  å ta en titt her

Ta gjerne kontakt med oss igjen.

Lykke til!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv