14. desember 2017

Forelskelse og alder

Jeg er sammen med en gutt i skjul For mamma og pappa. Han er 16år og jeg er 12år. Kan foreldrene våre tvinge oss til å slå opp?

Hei,

Vanligvis skal barn og ungdom selv få velge hvem de vil ha som venner og kjæreste. Du har selv rett til å velge hvem du blir glad i. Vi skrevet litt om dette her: informasjon om retten til å velge hvem du blir glad i.

Samtidig skal foreldrene dine passe på deg til du blir 18 år. Noen ganger kan det derfor være riktig av foreldre å blande seg inn i hvem man er kjæreste med. Ett eksempel er hvis kjæresten din bruker narkotika.

Vi vet ikke hvordan kjæresten din er. Vanligvis er det stor forskjell på 12-åringer og 16-åringer, og det er ikke så rart hvis foreldrene dine blir litt bekymret. Det kan være lurt at du prøver å snakke ordentlig med dem om hvorfor de tar feil. Det kan også være lurt at foreldrene dine får være litt sammen med kjæresten din så de kan bli bedre kjent med ham – først da kan de se om han faktisk er bra for deg. Her kan du få tips om hvordan du kan ta opp vanskelige ting med foreldrene dine:

Lenke til tips om den vanskelige samtalen

Lykke til.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv