18. oktober 2017

forelskelse

hei jeg er en jente som er forelsket i læreren min , men han har kone og barn. jeg sliter litt med matte så han pleier å hjelpe meg . men jeg tror han liker meg siden han begynte å ta på rompa og inviterte meg hjem til han. han sa jeg ikke skulle fortelle til noen men jeg er så forelsket i han . jeg vil dra hjem til han . men burde jeg ?

Hei,

Så bra at du spør oss om dette. Nei, du bør ikke dra til læreren din.

Det er ganske vanlig at elever forelsker seg i læreren sin, men lærere kan ikke ha noe forhold til elevene sine. Dette gjelder selv om læreren er forelsket i deg. Det kan føre til at læreren mister jobben sin. I tillegg er lærere mye eldre enn elevene, og da er det heller ikke lov å ha et forhold til barn.

Det er overhodet ikke greit at læreren din tar deg på rompa, og inviterer deg hjem til han. Det er veldig viktig at du sier fra om dette til noen voksne du stoler på, selv om han har sagt at du ikke skal si det. Det kan for eksempel være foreldrene dine eller helsesøster på skolen.

Hvis du ikke tør å si det til noen du vet hvem er, så kan du ringe Alarmtelefonen på 116 111. Der kan du snakke med voksne anonymt, og de kan hjelpe deg.

Du kan også ta kontakt med oss i Barneombudet ved å sende mail til post@barneombudet.no eller ringe 22 99 39 50 mandag-fredag mellom kl. 9-15.

Selv om du er veldig forelsket i han nå, så går også slike forelskelser som regel fort over. Etter hvert dukker det opp flere du kommer til å like godt – og som oftest er de på din egen alder.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv