23. februar 2018

Foreldre

Vi har ikke ramset opp reglene for vort hus men…
Når jeg og min mindre søster småkrangler (altså at hun vinner)men det er det som er omvent av sant ( vis du sjønner)
Da tar foreldrene våres fra oss tv, pc, nettbret, mobil…og sånt.
Men det er den eneste veien vi kan gjøre lekser på og spille med venner og være med venner.
Fordi jeg får sjeldent låv til å ha noen på besøk eller at jeg blir med dem hjem.
Og da har jeg ingen verdens ting å gjøre å da byner jeg å lese men jeg får vont i øynene etter 30 min og da har jeg ikke noe å gjøre å da ender jeg opp med å ligge i senga å ikke gjøre noe.

Jeg lurte på om det er låv til å ta fra alt og i tileg gjøre at det blir dems feil at man ikke kan gjøre leksene. Og at det egentlig er den andre som er sjyldig.
Selv om jeg hhhhhaaaaattteeeerrrrr å krangle med henne.

Hei, og takk for at du skriver til oss!

Foreldrene dine har ansvar for deg frem til du er 18 år. Det betyr at de har lov til å bestemme en del i livet ditt og sette grenser for deg. De kan bestemme når du kan bruke tv, pc, nettbrett og mobil. De kan også ta disse tingene hvis de er farlige eller skadelige for deg, for eksempel hvis du bruker for mye tid på pc eller mobil når du skal sove. Foreldrene dine har ansvar for at du er frisk og at ikke noe farlig skjer med deg.

Hvis de tar tingene dine som straff, er det likevel viktig at dette ikke går utover hverdagslivet ditt, og at det står i forhold til det du straffes for. Foreldrene dine skal alltid tenke på hva som er best for deg når de bestemmer noe. De skal også snakke med deg om hvorfor de gjør det de gjør, og spørre hva du mener.

Du skriver at du ikke får gjort lekser eller vært med venner når de tar tingene dine. Det kan være lurt at du snakker med foreldrene dine om dette, og at dere diskuterer hvilke regler dere skal ha hjemme når noe skjer. Vi foreslår at du viser foreldrene dine det du har skrevet til oss og så kan dere diskutere det.

Vi har også laget noen tips til hvordan man kan ta en vanskelig samtale med en voksen.

Vi håper dere finner en god løsning!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv