27. september 2017

Følelser

Jeg har masse følelser hver natt, begynner og ikke vite hva jeg skal gjøre lengre. Skader meg selv ofte de fleste nettene mens jeg gråter eller er sint. Ingen i familien min vet det, men jeg klarer ikke finne ut hvordan jeg skal løse ting mer, har hatt type «problemer» i flere år nå og det blir vanskeligere og vanskeligere ettersom årene går. Noen råd??

Hei, så fint at du har orket å skrive til Barneombudet.

Vi skjønner at livet ditt er vanskelig og at du har det vondt. Vi skal prøve å gi noen råd om hva du kan gjøre. Det er ingen løsning å skade seg selv. Det er viktig å få hjelp når du har det slik.

Du må fortelle om hvordan du har det til en voksen du stoler på. Dersom du forteller hva du tenker på, kan den voksne hjelpe deg videre. Du sier at ingen i familien din vet noe om dette, men vi tenker at det kan være veldig lurt at foreldrene dine får vite om det. Dersom du ikke vil prate med dem så kan du for eksempel kontakte helsesøster på skolen din. Helsesøstre er ofte flinke til å snakke med barn som har det vanskelig.

Du kan også ringe til Mental helse sin hjelpetelefon på nummer 116 123. De kan hjelpe deg, og du trenger heller ikke fortelle hvem du er.

Lenke til Mental helse.

Det er også flere andre du kan kontakte for å få hjelp, disse finner du her:

Lenke til hvem du kan snakke med

Lenke til hvem som kan hjelpe deg

Vi håper virkelig at du får hjelp slik at du kan få det bedre.

Hilsen oss i Barneombudet

Spørsmålsarkiv