3. mars 2017

Flytting og diverse

Jeg er en gutt på 16 år som er utsatt for trakassering av medelever på skolen. Helsesøster og fylkesmannen er på min side, fikk medhold her om dagen. Jeg lovte mamma å flytte med henne halvbroren min på 3 år og mannen hennes til en annen by, da de har kjøpt seg rekkehus leilighet der og fått seg jobb der fra juni.nå har jeg plutselig fått angst fra å flytte selv om jeg ikke har det bra på skolen og få venner. Mamma er kjempelei seg for jeg lovte jo, hun sier at de flytter uansett, da det også var mitt ønske å flytte dit. Pappa har satt seg opp også, selv om han har en liten datter som han har delt omsorg for.Mamma mistrives der vi bor nå jeg også egentlig. Hva skal jeg gjøre er takknemmelig for råd.

Hei, så fint at du har skrevet til Barneombudet.

Det er leit å høre at du har blitt utsatt for trakassering på skolen. Fint at du har fått medhold i klagen din. Vi skjønner at det likevel kan føles vanskelig å flytte.

Du skriver at du plutselig har fått angst for å flytte, men du skriver ikke noe om hva du tror denne angsten handler om. Kanskje er det ikke så lett å vite det heller.

Det er vanskelig å gi noen råd om hva du bør velge, men vi synes du skal sette deg ned sammen med foreldrene dine og snakke litt ordentlig gjennom dette. Da kan dere også sette opp en liste med fordeler og ulemper med å flytte eller bli boende. Hvis du ikke har lyst til å gjøre dette sammen med foreldrene dine, kan du også gjøre det alene. – Eller du kan gjøre det sammen med en venn eller en annen voksen du stoler på.

Det er ikke sikkert det finnes en løsning som er helt perfekt, men vi håper du finner den løsningen som vil fungere best for deg. Ikke vær redd for å spørre andre voksne om råd. Samtidig er det til syvende og sist ditt liv og din fremtid det handler om. Derfor er det viktig at du, sammen med foreldrene dine, klarer å lande på en avgjørelse som gjør at du får det best mulig.

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv