7. juni 2018

Flytting//fosterhjem

Ehh, hei. Jeg aner ikke åssen jeg skal skive dette, men jeg prøver…. jeg har skilte foreldre og bor hos mamma meste parten av tiden, me det skjer masse alvorlige ting som vi ikek snakker om og annmelder som:
Storebroren min har prøvd og tatt på storesøstra, lillebroren min og meg seksuelt. Og de gjør ikke no med det. Jeg går rundt og er redd hjemme, jeg tørr ikke og være hjemme alene med han. Og vis jeg må det så drar jeg til dn venninne eller no. Vekk liksom

Storebroren min har holt en kniv mot mamma, ved halsen.

Mamma har hoppa oppå meg i senga og holt rundt meg sånn at jeg fikk vont jeg fikk ikke puste jeg begynte og skrike ( eller prøvde da ) og storesøstra mi kom og måtte slå henne for å få henne til å slutte.

Jeg har blitt slått inni veggen av mamma flere ganger.

Mamma har sakt flere ganger til meg: når du ble livet mitt odelakt til meg og masse sånn

Og spørsmålet mitt er dette en go nokk grunn til å flytte til fosterhjem, jeg vil det 100%, men vis noen spørr henne om det er sant så bare nekter ho. Og ja de tror mer på henne enn på meg

Hei

Det du skriver om er alvorlig og du skal ikke ha det sånn hjemme. Det er veldig viktig at du sier fra om dette, sånn at du og søsknene dine kan få hjelp.

Vi anbefaler deg å kontakte barnevernet eller ringe alarmtelefonen 116 111 og fortelle det du har skrevet til oss. Så skal de hjelpe deg videre.

Barnevernet kan flytte deg til et fosterhjem hvis du ikke kan bli boende hjemme. Det er barnvernet i kommunen der du bor som bestemmer hva som skal skje når barn ikke har det bra hjemme.

Du sier at de voksne du har vært i kontakt med ikke tror på deg, men bare på mamma. Da kan det være lurt å få hjelp av en voksen du stoler på, for eksempel en lærer eller helsesøster.

Hvis du syntes det er vanskelig å snakke med en voksen kan du få noen tips om det å snakke med en voksen på våre nettsider.

Det viktigste for deg nå, er å få en voksen som kan hjelpe deg videre. Vi de voksne som hjelper deg finner en god løsning for deg.

Hvis du trenger mer hjelp, kan du sende oss en ny melding eller ringe oss på 22 99 39 50. Vi har åpent mandag til fredag. Vi prioriterer alltid barn og unge når de ringer oss!

Hilsen oss hos Barneombudet

Spørsmålsarkiv