31. januar 2017

Flytting

Hei! Jeg er en 16 år gammel gutt med fast bosted hos far. Jeg vil helst bo for meg selv. Faren min sier ja, men moren min sier jeg må bo hos en av foreldrene mine. Trenger jeg hennes tillatelse?

Hei

Det er den du bor fast hos som kan ta avgjørelser som gjelder den daglige omsorgen for deg. Dette er i barneloven spesifisert til bl.a. å gjelde spørsmål om flytting innenlands og andre større avgjørelser om dagliglivet.

Du sier ingenting om hvilke flytteplaner du har – hvor du skal flytte og hvorfor. Vi tenker det kan være lurt å ta en ordentlig prat med moren din om disse spørsmålene. Det er godt mulig hun er bekymret for hvordan du skal klare deg alene.

Hvis moren din mener at det ikke er bra at du flytter for deg selv, er det veldig lurt om dere tar kontakt med familievernkontoret der du bor. På familievernkontoret hjelper de familier som ikke bor sammen med å løse uenigheter. Du kan lese om familievernet her:

Lenke til side om familievernet

På familievernkontoret kan dere også få god informasjon om de reglene som gjelder og hva som kan gjøres om man ikke blir enige. All hjelp der er gratis.

Hilsen oss hos Barneombudet

 

 

 

 

Spørsmålsarkiv