20. januar 2017

Flytting

Hei jeg er jente 16-åring snart 17 år lurer på jeg kunne flytte med ut med ungen min? Jeg bli gravid når jeg var 15 år etter jeg føde så det er bare stress hjemme jeg vil bare flytte fra hjemme kunne jeg flytte alene?

Hei

Hvis du vil flytte hjemmefra før du fyller 18 år, må foreldrene dine være enige i det. Det er fordi de har ansvaret for deg frem til du er 18.

Vi forstår at det kan være slitsomt å ha barn, og bo hjemme med foreldrene dine. Samtidig kan det også være fint for deg å få hjelp og støtte. Har du forsøkt å snakke med foreldrene dine, og fortalt at du synes det er vanskelig å bo hjemme? Det kan også hende det hadde vært fint for dere å få hjelp fra noen utenfra, slik at det blir lettere å bo under samme tak. Barnevernet kan hjelpe dere å snakke sammen, og gi råd og veiledning til både deg og foreldrene dine. Hvis dere har veldig mye å gjøre, kan det hende de kan gi dere praktisk hjelp også. Hvis du likevel ikke vil bo hjemme, kan også barnevernet hjelpe deg å finne andre løsninger.

På denne siden står det litt om å flytte for seg selv.

Vi håper dette var til hjelp, og at du finner en god løsning. Ta gjerne kontakt med oss igjen.

Vennlig hilsen oss i Barneombudet

 

Spørsmålsarkiv